Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

17. Spodnjepolskavsko poletje – kratek povzetek dogajanja na Sp. Polskavi

17. SPODNJEPOLSKAVSKO POLETJE…kaj naj rečemo…BILO JE VEČ KOT USPEŠNO…

Za nami je štiridnevna prireditev, ki je v našo malo vas privabila številne obiskovalce od blizu in daleč. Vsi, ki smo tako ali drugače sodelovali pri nastajanju in izvedbi, smo ponosni in veseli, da nam je uspelo.V četrtek so vas napolnili otroci. Čeprav utrujeni od celodnevnega dogajanja v Oratoriju so animatorji skupaj z otroci predstavili svoje delo, nato je vse skupaj začaral in nasmejal čarovnik Grega, dobre volje so nato otroci ustvarjali v delavnicah in se pomerili s poligonom otroške Fire Combat proge. Z velikim zanimanjem so si tako mali kot veliki ogledali še lepo razstavo malih živali. Cel čas dogajanja pa so na igrišču moči merili mali nogometaši. Prvo mesto so osvojili člani AHA EMMI Slovenska Bistrica, drugi so bili domačini s Sp. Polskave, tretji ekipa iz Gorišnice in četrti sosedje z Zg. Polskave. Na koncu smo skupaj prisluhnili in zaplesali na glasbo skupine Infected.

Petek je bil športen. DU Spodnja Polskava je pripravilo tekmovanje v ruskem keglanju. Pomerilo se je 7 moških in 6 ženskih ekip. Med moškimi ekipami je bila najboljša domača ekipa DU Spodnja Polskava, med ženskimi pa DU Ptujska gora. Najboljši posameznik je bil Hadner Janko iz DU Hoče, med ženskami pa je največ kegljev podrla Amon Renata iz DU Spodnja Polskava.

Kar 46 šahistov se je zvečer zbralo na turnirju. Najboljši med njimi je bil Nikolič Stanko, drugi Vukmirovič Dušan in tretji Špelec Darko.

Pevci so nas s petjem razvajali na odru na potoku pod kostanji. Domači MePz Obrtnik Slovenska Bistrica Polskava je v goste povabil še zbore iz Frama, Rač, Ljubečne pri Celju, Notranjske in Rogaške – Šmarje pri Jelšah.

Potem pa Klapa Šufit in odličen mlad ansambel Gas. Pečene ribe in hladna pijača pa so večer naredile še lepši in prizorišče je bilo polno do zadnjega kotička.

Sobota je bila športna. Na igrišču se je odvijal Memorialni turnir Srečka Juriča v malem nogometu. Po številnih bojih je na koncu zmagala ekipa Gradana, drugo mesto je dosegla ekipa Senčila Pekmić in tretje je pribrcala ekipa Desni breg (Zg. Polskava).

Pogumni so se odpravili na pohod proti botaničnemu vrtu Tal in se tam nekaj naučili tudi o zeliščih. Tisti, ki raje kolesarijo pa so se udeležili popoldanskega kolesarskega trima. Najstarejši udeleženec trima je štel kar 75 let, najstarejša udeleženka pa 70 let. Najmlajši, ki je sam prevozil progo je dopolnil 8 let in med punčkami8 najmlajša kolesarka 7 let. Najmlajši in najstarejši udeleženci so dobili nagrade, vsi ostali pa spominek na prevožene kilometre. Kulturno so zaključili večer člani KUD Matiček s premiero predstave Do-Re-Mi, ki so jo posvetili 50. obletnici filma Moje pesmi, moje sanje in občinstvo navdušili.

Gasilska nedelja se je začela z uradno otvoritvijo tekmovanja Fire Combat in dvigom zastave na glavnem prizorišču. Potem pa so najpogumnejši gasilci in gasilke trudili premagati zahtevno progo na igrišču za šolo. Kar 37 dvojic se je pomerilo v štirih kategorijah: člani A, člani B, članice in mešane ekipe. Domača glasna godba je nastopila pred cerkvijo in pozdravila tudi gasilce na igrišču. V žegnanjski maši smo se poklonili našemu farnemu zavetniku sv. Štefanu. Gasilci so pripravili poučen manever, na katerem so prikazali kaj bi se dogajalo, če bi se v potok razlila cisterna z nevarno snovjo. Nato pa je bil čas za Modrijane, ki so dokazali, zakaj so trenutno številka 1 na naši narodno zabavni sceni. Veselica je bila več kot uspešna!

Za vse nas, ki smo bili vpeti v dogajanje in izvedbo, pa je bil ta vikend lep in naporen. Z veseljem smo se trudili in vas prikazali v lepi luči. Pred 17 leti smo začeli z malo in skromno prireditvijo, ki pa je letos zrastla v pravi mali festival. Na tem mestu bi bila primerna tudi velika zahvala vsem, ki so pomagali, da se je to zgodilo in vsem, ki so žrtvovali veliko svojega časa in predvsem pokazali ogromno timskega vzdušja. V tem času, ko vsi samo hitimo in skoraj nimamo več časa niti za svoje najbližje, so takšne geste pohvalne in takšna druženja več kot potrebna. Z namenom, da se imamo lepo in zraven naredimo še nekaj dobrega je prireditev nastala in se bo odvijala še v prihodnjih letih. Naši načrti so veliki.

Zapisala: Maja Vintar

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja