Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Nekaj utrinkov iz čistilne akcije Očistimo Slovenijo

V akciji Očistimo Slovenijo so v petek 23.3.2012 pričeli s čistilno akcijo v našem kraju najmlajši in sicer učenci in učitelji Osnovne šole Antona Ingoliča. 

Tudi v krajevni skupnosti Sp. Polskava smo aktivno sodelovali v akciji Očistimo Slovenijo 2012, in sicer v soboto 24.3.2012, s pričetkom ob 8. uri. Tako so se številni člani naših društev, krajani in člani Sveta KS v soboto podali na teren in očistili kar nekaj divjih odlagališč.

Zbirališče je bilo pred KS Sp. Polskava…

There is no gallery selected or the gallery was deleted.

…nato še pred domom krajanov na Pokošah…

1 / 1

Vseslovenski čistilni akciji sta se v svojem domačem kraju aktivno priključila tudi državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Monika Kirbiš Rojs in župan občine Slov. Bistrica, dr. Ivan Žagar

1 / 1

Najprej smo se odpravili očitistiti Pokoše in gozd pri Gmajni, kjer sta se očistili dve največji odlagališči. Med ostalimi aktivnimi krajani smo opazili še predsednico Koprive go. Irmo in predsednico Društva upokojencev Sp. Polskava go. Kristino. Priskočila je na pomoč tudi predsednica NO v KS Sp. Polskava ga. Breda. Slike povedo same, kaj vse smo našli med divjimi odlagališči….

1 / 1

Nadalje smo se odpravili v gozd Velenik, mimo podjetja Pohištvo Polskava, kjer smo naleteli na največje smetišče v naši krajevni skupnosti….nad takšnim smetiščem se lahko človek samo zamisli, kaj vse smo sposobni odlagati v našo naravo, kljub tabli, ki stoji pred vstopom v gozd.

Pri čistilni akciji so nam na pomoč še priskočili naši krajani, člani društva PGD Sp. Polskava in tudi slovenska vojska….

1 / 1
Glede na videno upamo, da se bodo ljudje zamislili in pripomogli k temu, da takšnih akcij v našem kraju več ne bo potrebnih. Zato vas vljudno prosimo vsi, ki smo sodelovali v čistilni akciji “Očistimo Slovenijo”, da prenehate z odlaganjem smeti na nedovoljenih mestih in jih pričnete odlagati tja, kjer je prostor za to.

Hvala vsem, ki ste nam s svojim trudom pripomogli, da je naš kraj postal lepši in prijaznejši.

Pripravila: Petra Sever

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja