Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

DOBRO JE DELATI DOBRO – 23.Spodnjepolskavsko poletje

DOBRO JE DELATI DOBRO
Nekako nam letos sreča na začetku ni bila naklonjena. Po večmesečnih pripravah smo tik pred začetkom bili primorani odpovedati našo že 23. prireditev Spodnjepolskavsko poletje. Slovenijo je namreč ravno takrat prizadela najhujša vremenska ujma v zgodovini. Kot pa pravijo, se vse zgodi z razlogom. Prvič v zgodovini smo program v skrčeni obliki ponovili kasneje in ga času in dogodkom primerno dobrodelno obarvali. Znova smo pokazali, da je v slogi moč in smo krajani skupaj s Fehtarji ime vasi ponesli daleč naokrog po državi. Seveda smo s potekom prireditve zelo zadovoljni. KUD Matiček je svojo komedijo Vesna odigral na potoku pod kostanji v četrtek zvečer. Kljub večernemu terminu na delovni dan smo privabili lepo število gledalcev, ki so se dobri dve uri smejali prigodam gledaliških likov. V petek zvečer je vas dejansko pokala po šivih. Fehtarji so s svojimi gosti – Friškim kvintetom, Damjanom Murkom in Plesnim mestom razgreli množico obiskovalcev. Domači gasilci PGD Sp. Polskava pa so s svojimi člani in številnimi prostovoljci poskrbeli za bogat srečolov, hrano in pijačo. Soboto smo namenili našim najmlajšim. KUD Matiček je premierno zaigral predstavo Eme Žagar Kako se hobit Bilbo pridruži nepričakovani pustolovščini. TD Kopriva je pripravilo otroške delavnice, gasilci otroški Fire combat, Igrarija je malim in velikim brezplačno nudila poslikavo obraza in tatooje, pekle so se kokice in palačinke. Veliki in mali otroci so uživali. Zaključili smo že s tradicionalnim kolesarskim izletom TD Kopriva ‘Čez drn in strn’.
Danes, ko je vse mimo in je vas že skoraj v celoti pospravljena, ko so glave že malo spočite in smo nazaj vsak v svojem vsakdanu, je spomin na minuli vikend še toliko lepši. Skupaj nam je uspelo naredit nekaj zares dobrega. V imenu organizacijskega odbora res velik hvala vsem, ki ste tako ali drugače pripomogli k izvedbi prireditve. Z veseljem lahko povemo, da je KUD Matiček na svoji četrtkovi predstavi zbral 1.405 EUR. V petek pa smo skupaj zbrali kar 23.370 EUR. Vsa sredstva bodo namenjena žrtvam poplav. Komu točno, pa vam sporočimo kmalu.
Zato, da smo lahko danes ponosni na izvedeno, je zaslužnih veliko posameznikov. Prav toplo je pri srcu, ko ugotoviš, da znamo stopiti skupaj, ko je to najbolj potrebno. Veliko ur prostovoljnega dela je bilo potrebnega, da je vas zgledala kot je in da se je lahko program izvedel, kot smo si zamislili, da je bilo vse organizirano, kot je bilo. Ker je imela prireditev dobrodelno noto, moramo povedat, da so se številni ponudniki in dobavitelji odrekli plačilu ali delu plačila, pa vendar tudi brez sponzorjev in donatorjev ne bi šlo. Vsakemu, ki se najde v tem zapisu, iskrena hvala. Hvala pa tudi vsem, ki ste prišli na Spodnjo Polskavo in naše prizadevanje podprli.
Res je dobro delati dobro ❤️

Vir: Facebook Spodnjepolskavsko poletje