Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Naj obrtnik leta 2017

Naj obrtnik leta Slovenske Bistrice je naš krajan Milan Skrbiš, ki vodi podjetje AVTO Skrbiš d o o na katerega smo ponosni tudi v naši krajevni skupnosti.

Milan Skrbiš je podjetnik – obrtnik s Spodnje Polskave. Rojen septembra 1961; mož, oče in dedek. Na samostojno obrtniško pot je stopil leta 1990.
Ko se danes ozremo nazaj vidimo, da je Milan človek, ki ne spi na lovorikah, človek ki ga žene pridna roka, poštenost in neutrudnost. Vsega tega ga je naučilo že otroštvo in že takrat si je želel pridobiti čim več znanja in želel si je popravljati avtomobile. To izobrazbo je dopolnil še s poklicno šofersko, poklicno gasilsko, postal je mojster avtomehanik. Ostala izobraževanja so sprotna in jih še vedno narekuje delo. Avto Golob mu je nudil prvo zaposlitev kot avtomehaniku. Nekaj časa je bil mariborski poklicni gasilec. Ves čas pa so doma v mali delavnici peli avtomobilski motorji in želja biti samostojen je prevladala. Kmalu se je vključila cela družina, gradili so se novi, večji, moderni prostori, zraven delavnic še avtosalon in dan danes nudijo delo in kruh 6 zaposlenim, pa še kakšen je premalo. V vseh letih je veliko svojega znanja prenesel na mlade in priučil kar nekaj sodelavcev. Vedno v želji, da se pri njem počutijo dobro in da radi prihajajo vsak dan v službo. Ni bilo vedno lahko, delovni dan ni nikoli dolg samo 8 ur, tudi vikendi so namenjeni delu. Uspeh je seveda v trdem delu, v spoštovanju do dela, ki ga tako rad opravlja in v odnosu do strank, ki jih je treba spoštovati. Uspeh leži tudi kovanju vezi med vsemi deležniki vsakodnevnega poslovanja, saj moraš na koncu vsakemu seči v roko in pogledati v oči. Pomembna je vztrajnost in pogum, nekaj kar Milan ima in kar mu pomaga tudi pri tem, da stisne zobe, ko mu zadnjih nekaj let zdravje poskuša povedati, da mora kdaj pa kdaj misliti še na sebe. Kot da že ni bilo doma dovolj dela, vedno se je kak nov izziv našel v prostovoljnih dejavnostih v kraju in širše. Posegal je po vodstvenih funkcijah, kjer ga poznajo kot striktnega in pedantnega. V življenju si rad postavlja cilje, vendar ne kar tako, z namenom, da se ti uresničijo. Neuresničenih je pa še kar nekaj. Tudi ta, da končno preživi več časa na morju in z vnuki. Morda bo pa za to čas, ko bo plačilno listo zamenjalo nakazilo pokojnine.

Zapisala Maja Vintar