Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Novi četrti oddelek vrtca na Sp. Polskavi

Spoštovani starši!

Krajevna skupnost Sp. Polskava je preko svetnice v KS Petre Sever urgirala na Občino Slov. Bistrica, Oddelek za družbene dejavnosti, na Vrtec Otona Župančiča Slov. Bistrica, konkretno na direktorica vrtca, župana občine dr. Ivana Žagarja in Osnovno šolo Antona Ingoliča – ravnateljico Danico Veber, da se uredi problematika zavrnjenje vpisov otrok v predšolsko vzgojo – vrtec.

Namreč po zbranih informacijah med starši smo dobili informacijo, da se naše otroke iz Sp. Polskave preusmerja v druge kraje, konkretneje na Pragersko in Zg. Polskavo. To se nam zdi nedopustno glede na dejstvo, da je v našem kraju zgrajen novi vrtec, delno financiran tudi s samoprispevkom, nato pa se ni našla pri ustreznih ustanovah rešitev za nastalo situacijo.

Po urgiranju svetnice in predsednika KS Milana Moma je prišla v začetku julija informacija s strani občine, da se bo odprl na Sp. Polskavi še novi oddelek, četrti, tako da bodo lahko vsi starši, ki želijo otroke vpisati v naš vrtec to lahko storili. Prostor smo dobili od Osnovne šole Anotna Ingoliča, zato se iskreno zahvaljujemo ravnateljici te šole, da je bila pripravljena priskočiti na pomoč.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo še vsem ostalim, ki so pripomogli k razrešitvi navedene situacije, da so nam prisluhnili in zadevo ugodno rešili.
 
Zapisala: Petra Sever

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja