Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Odstopna izjava predsednice Krajevne skupnosti Sp. Polskava 2015

Zadeva: Odstopna izjava predsednice sveta KS Sp. Polskava

Spoštovani,

Sporočam vam, da z današnjim dnem, t.j. 20.3.2015, odstopam z mesta predsednice in članice sveta KS Sp. Polskava. Odločitev ni bila lahka, ker menim, da smo naše delo v tem mandatu zelo dobro zastavili, vendar žal edina možna.

Obstoječa zakonodaja namreč preprečuje javnim uslužbencem v občinski upravi, da bi lahko sočasno aktivno sodelovali tudi pri vodenju »vaške politike« kot člani svetov krajevnih skupnosti, kar se mi zdi povsem bizarno in po mojem osebnem prepričanju tudi protiustavno. Žal zakonodaje pred volitvami v svet KS Sp. Polskava nisem tako dobro poznala, da bi vedela, da se bom morala po volitvah (v primeru dobrega rezultata) odpovedati službi, prav tako me o tem ni opozorila občinska volilna komisija občine Slov. Bistrica.

Sprašujem se kje vidijo politiki, ki so ta zakon sprejeli, konflikt interesov? Sama vidim Svet krajevne skupnosti kot podaljšano roko občinske uprave in ne kot nadzorni organ. Prepričana sem, da konflikta interesov nimam. Zakon o integriteti in preprečevanju korupcije namreč nasprotje interesov definira kot okoliščine, v katerih zasebni interes uradne osebe vpliva ali ustvarja videz, da vpliva na nepristransko in objektivno opravljanje njenih javnih nalog. Zasebni interes uradne osebe pomeni »premoženjsko ali nepremoženjsko korist zanjo, za njene družinske člane in za druge fizične osebe ali pravne osebe, s katerimi ima ali je imela osebne, poslovne ali politične stike«. Oddelek, ki ga vodim na občini Slov. Bistrica, ne financira krajevnih skupnosti oz. z njimi praktično nima opravka (izdajamo edino soglasja o podaljšanju obratovalnega časa gostinskih obratov). Prav tako ne vodimo postopkov javnih naročil in ne podpisujemo izvajalskih pogodb. Niti slučajno pa pri delovanju v KS nisem imela nobenega zasebnega interesa oz. premoženjske ali nepremoženjske koristi.

Ker pa si ne želim, da mi kdorkoli kadarkoli očita kršenje zakonodaje, podajam odstopno izjavo in vam želim uspešno delo še naprej, v dobro krajank in krajanov.

Lep pozdrav,
mag. Monika Kirbiš Rojs

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja