Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Zapisnik 2.4.2013

1.sestanek sveta KS Sp. Polskava v letu 2013, dne 2.4.2013 ob 20.00 uri v prostorih Krajevne skupnosti  Sp. Polskava.

 Prisotni člani sveta KS: Mom Milan.

Predstavniki društev: Sebastian Mohorko – PGD Sp. Polskava, Maja Vintar – KUD Matiček, Silva Furek – KORK Sp. Polskava, Leopold Gorišek –Društvo upokojencev Sp. Polskava, Fidler Jože – ŠRD Košuta in MPZ Košuta, Vostner Cvetka – TD Zelena dolina.

Dnevni red:        

             1. Čistilna akcija »Očistimo svoj kraj«

             2. Razno
                                     

1. Akcija  »Očistimo svoj kraj«, se je iz predvidenega datuma 6.4.2013,  zaradi  neugodnih vremenskih razmer prestavila  na 20. april 2013.

Omenjena akcija,  na kateri se bo čistilo javne površine (odstranitev komunalnih odpadkov z divjih odlagališč ter čiščenje okolice šol, vrtcev, naselij, nabrežij, sprehajalnih poti, površin ob cestah, vodotokih in ostalih javnih površin in ne odvoz kosovnih odpadkov), bo potekala  20. aprila 2013.

Predsednik sveta KS je prisotnim predstavil aktualna odlagališča oz. problematične točke, ki bi jih bilo potrebno očistiti (s skicami in slikami satelitskih posnetkov).

Zbor krajanov sodelujočih v čistilni akciji bo 20. aprila 2013 ob 8.30 uri pred gasilskim domom na Sp. Polskavi in na Pokošah pred mladinskim domom. V tem času bodo na razpolago vrečke in rokavice. Odvoz odpadkov bo vršila Komunala d.d., v kolikor bo možno pridobiti traktor s prikolico, bo le ta  odvažal odpadke direktno na smetišče.

Natančnejše uskladitve, kje bo kdo čistil in približno število sodelujočih se bodo usklajevale s predsedniki društev,  telefonsko do dneva akcije.

2.1. Predsednik sveta KS je prisotne seznanil tudi z akcijo v izvedbi sveta KS Pohorski odred, ki želijo opozoriti neodgovorne vodnike oz. lastnike psov, da so dolžni za psom počistiti iztrebke, po drugi strani pa apelirati na lokalno skupnost, da s svojimi organi aktivno pristopi k reševanju tovrstne problematike v našem skupnem okolju. V ta namen so organizirali okroglo mizo na temo » Pasji iztrebki v našem okolju«, v Enoti vrtca  Ciciban, Tomšičeva 1, Slov. Bistrica kjer se bo tovrstna problematika predstavila odgovornim v lokalni skupnosti, medijem in vsem krajanom.  

Akcija bo izvedena dne 19.4.2013 ob 10.uri pred vhodom v Grad Slovenska Bistrica, od koder se bomo skupaj napotili skozi mestni park do vrtca v Tomšičevi, kjer bo zatem izvedena okrogla miza.

2.2. Predsednik sveta KS je prisotne seznanil, da bo naslednji sestanek s predsedniki društev namenjen organizaciji prireditve »spodnjepolskavsko poletje«.

2.3. Maja Vintar je podala predlog, da se pred začetkom »prave« pomladi v vasi pod kostanji pri klopeh namestijo koši za odpadke.

2.4. Predstavnik PGD Sp. Polskava Sebastian Mohorko je prisotne seznanil z novejšo nalogo  gasilskega društva. Več članov PGD Sp. Polskava je opravilo tečaj in dodatna usposabljanja na temo reševanja ljudi z defibrilatorjem ob zastoju srca. PGD Sp. Polskava ima nov defibrilator, ki je namenjen za morebitne potrebe krajanov Sp. Polskava. G. Mohorko Sebastian je apeliral na prisotne, da novico prenesejo na čim večje število krajanov, kajti v primeru klica na 112 in obvestilu o zastoju srca, bo center najprej poslal na kraj dogodka usposobljene člane PGD, ki bodo po vsej verjetnosti prišli še pred reševalnim vozilom. Člani PGD bodo na kraj dogodka prinesli tudi defibrilator in takoj pričeli z reševanjem življenja.

Zapisala:                                                                    Predsednik sveta KS:

Silva Furek                                                                  Milan Mom

0 Comments

There are no comments yet

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja